John Erik Ajvide Lindqvist is geboren op 2 december 1968 te Blackeberge. Hij is een Zweedse schrijver die vooral het meest bekend is door zijn romans en korte verhalen met horror thema. In 2004 kwam zijn eerste boek uit. Naast boeken schrijven schrijft hij ook scripten voor Zweedse series. Hemelstrand werd juni 2015 gepubliceerd. Het boek is te koop als paperback voor €21,95 en als e-book voor €10,99. Het heeft 430 pagina’s.

Het verhaal gaat over vier stellen die op een morgen wakker worden in hun caravan. Het lijkt een ochtend als ervoor. En toch is er iets veranderd. Al snel realiseren ze zich dat ze op de camping zijn waar ze de avond ervoor zijn gaan slapen. En toch ziet het er anders uit. Het gras is verzorgd. Groen, fris, kort gemaaid. Maar er is iets mee. En waarom staan alleen deze vier caravans er? Waarom alleen deze tien mensen? Acht volwassenen en twee kinderen. Een kat en een hond. Wat doen ze precies op dit eindeloze grasveld, onder een strakblauwe hemel? Waar is de zon? Waarom is er geen bereik met de rest van de wereld te krijgen? Wat is dit voor niemandsland? Dit is hoe Hemelstrand begint. En misschien ook wel waar het eindigt…

De omslagfoto is mysterieus. Als ik dan de achterkant lees ben ik erg benieuwd naar dit boek. Helaas kwam ik er heel moeilijk doorheen. Ik heb de regel dat ik het boek uit lees, want het boek kan nog veranderen en de auteur heeft toch zijn best gedaan. Er zijn maar 2 boeken die ik echt niet heb uitgelezen. Op sommige momenten vond ik het wel weer goed en daarna zakte het weer in. Het einde was wel spannend. Ik geef het maar 2 sterren. 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s